Bed and breakfast finns för dig i Gävle

16 september 2021 jonas_olsson

Är du på resande fot kan du behöva en säng att sova i på natten och frukost på morgonen. En del  behöver bara sovplats för en natt, och andra flera nätter på samma ställe. Utbudet på sovplatser är stort och de finns i många olika prisklasser. Det finns allt från små bed and breakfast till stora lyxhotell. Du hittar enkelt någonting som passar för just dig och dina behov. 

Om du stannar flera nätter på samma ställe och vistas ganska mycket tid i ditt boende vill du kanske ha tillgång till restaurang, spa, bar, gym med mera. Då är ett större hotell med mycket att erbjuda ett lämpligt val för dig. Om du däremot bara vill ha en sovplats och frukost på morgonen och ingenting annat är ett enkelt hotell med bed and breakfast i Gävle ett bra val. Ett sådant litet trevligt hotell finns exempelvis med gångavstånd från stadens centralstation

Ett lite enklare boende med säng och enbart frukost passar vid många olika tillfällen. Det passar för arbetare som jobbar större delen av dagen, de som är på resande fot med flera. Även för barnfamiljer är det ett bra val då det är ett billigt boende vilket kan behövas om familjen är stor. 

 

 

Vad menas med bed and breakfast?

Du har säkert både sett och hört talas om bed and breakfast, det är en lite speciell boendeform. Precis som namnet antyder får gästen en säng att sova i och frukost på morgonen. En B&B är vanligtvis ett enklare boende än ett hotell, men det finns även mindre hotell som enbart har sovplats och frukost.

En bed and breakfast kan ligga i någons hem där du får hyra ett rum och äta din frukost i köket. Upplägget kan variera, och normalt serveras inga andra måltider än frukost och ingen restaurang finns.

Fler nyheter