Bussresor: Våga prova något nytt

14 oktober 2019 admin

Att ta bussen istället för flyget när det är resdags är fortfarande ganska så ovanligt. Men det är en trend som håller på att vända. Bussen har ett par klara fördelar som flygresor inte kan tävla mot. 

 

 

Fördelar med bussresor

 

Att åka buss är ofta betydligt billigare än att flyga. Dessutom kan man med bussen ta sig närmre sin slutdestination. När man flyger hamnar man ofta långt från storstadslivet eller stranden, på en flygplats som det vanligtvis kostar en hel del att ta sig vidare från. Det kan vara riktigt frustrerande, och dessutom är det sällan en rolig start på semestern. Men tar du bussen kan du ta dig rakt till stadens mitt på en gång. Dessutom är bussen ett mer miljövänligt färdmedel jämfört med flyget. 

 

Genom att välja buss framför flyg sparar du alltså in på både pengar och miljöförstöring! En nackdel med att ta bussen istället för flyget kan vara att det tar längre tid. Samtidigt får du ofta se vackra vyer och platser på vägen som du hade gått miste om i ett flygplan. 

 

Hyra en buss

 

Om du vill ta dig ut på ett äventyr med till exempel hela släkten kan det vara en god idé att hyra en buss snarare en köpa enskilda bussbiljetter. Då får ni bussen för er själva och kan vara precis så pratglada som ni önskar! När du bokar en buss kommer den köras av en kunnig chaufför. Det går ofta att hyra en buss för en kortare dagstur till en närliggande stad eller plats, men vissa företag erbjuder även bussen för uthyrning till längre resor och destinationer längre bort eller till och med utrikes. För den som letar efter ett företag som erbjuder uthyrning av bussar är kanske Strömberg buss ett alternativ. Hos dem kan du hyra buss i Stockholm

Fler nyheter