Hitta rätt i hotelldjungeln

04 november 2019 admin

Ska du ut på resande fot och är i full fart med att leta hotell? Härligt! Utbudet av hotell runtom i världen har förmodligen aldrig varit så stort, och inte heller har möjligheterna att välja och vraka varit så många som nu. Internet fullkomligen svämmar över av bokningssidor och förmedlingssajter, och det pågår en ständig priskamp om att erbjuda det billigaste klippet. Att känna sig en aning vilse – eller för all del totalförvirrad – är enkelt och det kan vara svårare än man först tror att hitta precis det hotell man söker efter. Men var bara lugn, det finns några knep att ta till.

 

Prisklass, läge och faciliteter

För att bespara dig både tid och huvudbry är det alltid bäst att punkta ned dina krav och önskemål innan den stora sökningen påbörjas. Söker du t.ex. ett lyxhotell eller något som passar bättre för en blygsam budget? Vilket läge fungerar bäst utifrån var du ska och vad syftet med resan är? Ett hett tips är att kika på kartor och dammsuga nätet efter recensioner om det är ett nytt ställe du ska till. När du väl har hittat ett hotell du tycker om till ett pris du kan leva med – kolla bilder på lite olika sajter och sociala medier. På så vis får du en opartisk och mer rättvisande bild av hur stället faktiskt ser ut. 

 

 

Svenska pärlor

Världen kryllar av härliga hotell på såväl kritvita paradisstränder, som på bergstoppar och i häftiga storstäder. Det är lätt att tänka att man måste åka långt för att komma bort, men Sverige är ju faktiskt också fullt av guldkorn med en hel drös riktigt bra hotell i både norr och söder. Sätt lite guldkant på tillvaron och unna dig en hotellnatt eller två på t.ex. Hotell Ronja – ett mysigt hotell i Vimmerby, mitt i vackra Småland.

Fler nyheter