Tips för familjens Stockholmsvistelse

01 mars 2020 jonas_olsson

Att åka iväg med barn kan kännas som ett stort projekt, men ibland kan det vara välbehövligt att komma iväg från vardagen. Lever man ett hektiskt liv kanske man helst vill komma ut på landet och uppleva lugnet där, men om man bara längtar efter ett avbrott från vardagen kan även ett besök i en större stad ge lite ny energi. I en storstad finns mycket att hitta på och därför kan det vara ett bra alternativ för barnfamiljen.  För många barnfamiljer är budgeten för semestrar och nöjen kanske inte så stor, och att bo på hotell kan kännas dyrt för många, men då finns det mer budgetvänliga boendealternativ som passar bra. 

 

Hur hittar man billigt boende i Stockholm?

Det finns fina och fräscha vandrarhem, eller hostel, som är den engelska termen, som kan vara ett perfekt alternativ till en hotellvistelse. Eftersom många turister som besöker Sverige väljer att åka till just Stockholm kan ett smart tips vara att söka på engelska när man letar efter ett boende i Stockholm. Alla boenden har inte sina hemsidor på svenska, och därför kan det ge bra resultat om man söker på engelska. Till exempel kan man välja att söka efter “family room hostel in stockholm

 

 

Resa till Stockholm

En fördel när man väljer att besöka just Stockholm är att det finns bra möjligheter att åka kollektivt såväl på resan dit och hem som på plats i staden. Till Sveriges huvudstad går det både tåg och bussar från olika orter runt om i landet, och har man lite tur kan man hitta riktigt billiga resor. Ibland höjs och sänks priserna på resor ända fram till resdagen så om man kollar upp när biljetterna är som billigast för just det tåg- eller bussbolag som man ska åka med så kan man ha turen att få biljetter till ett riktigt fyndpris.

Fler nyheter