Vilket destination är drömresemålet?

11 juni 2020 william eriksson

Hela världen ligger där som ett gigantiskt smörgåsbord. Så mycket att välja mellan oavsett om man vill vara på hemmaplan eller ta sig till mer exotiska platser. Så många olika sätt att resa. Allt från lata dagar på stranden till kryssningar i Karibien eller lärorika bussturer med många spännande stopp. Ska man flyga eller vara klimatsmart och ta tåget? Har man tid att åka buss hela vägen? Frågorna hopar sig men man får ta dem en i taget. Följer man bara sitt hjärta så kommer det att bli den bästa semestern man kan tänka sig.

 

Att bli omhändertagen ger lugn

Ett populärt sätt att resa är charter resor. Det innebär att man bokar en paketresa där både flyg och boende ingår. Med all inclusive kan man njuta till hundra procent utan att behöva fundera över resor till flygplatsen eller var man ska äta dagens lunch. Och skulle det mot förmodan dyka upp något som ger lite huvudbry, ja då kan man alltid vända sig till den evigt hjälpsamma reseledaren så löser hen det medan man själv glider ner i poolen för ett svalkande dopp. Det är dock inte så att man måste göra allt reseledaren säger. Får man lust på lite äventyr så är det bara att hyra en bil eller en vespa och utforska omgivningarna på egen hand.

 

Sanning med modifikation

Även om charter ofta innebär service med ständigt tillgängliga reseledare så finns det alternativ. Kanske väljer man bekvämligheten med att ha bokat allt i ett paket. Men väljer en destination där det inte finns någon personal på plats utan man har endast kontakt via telefon och mail. Att inte kunna förlita sig på någon i den direkta närheten gör att resan blir mera äventyrlig. Passar bra för den som tröttnat på att ha allt tillrättalagt men inte är redo att åka reguljärt.

Fler nyheter